Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ


Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 10.00 πμ, ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ. Οι αιτήσεις λήγουν στις 24 Σεπτεμβρίου 2015 στις 23.59 μμ.Οι αιτήσεις γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στην σελίδα του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα θα ισχύει από 10 Οκτωβρίου 2015 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2016.Δικαιούχοι:
1. Όσοι ασφαλισμένοι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν 50 ημέρες εργασίας με ασφάλιση στο ΙΚΑ/ΕΤΑΜ το 2014.2. Όσες ασφαλισμένες εργαζόμενες πήραν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας το 2014.3. Οσοι άνεργοι πήραν από τον ΟΑΕΔ τουλάχιστον 50 ημερήσια επιδόματα το 2014.4. Όσοι άνεργοι είναι εγγεγραμμένοι στο ειδικό μητρώο ανέργων ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ.Ωφελούμενοι:
1. Τα παιδιά της οικογένειας των δικαιούχων με ηλικία από 5 ως 18 χρονών.2. Τα εξαρτώμενα παιδιά των δικαιούχων με ηλικία από 18 ως 24 χρονών.3. Οι σύζυγοι των δικαιούχων όταν αυτοί είναι εξαρτώμενα μέλη.4. Οι συνοδοί δικαιούχων ΑΜΕΑ όταν αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση (όταν απαιτείται).Δεν δικαιούνται:
1.Όσοι δικαιούχοι πήραν επιταγή κοινωνικού τουρισμού τον προηγούμενο χρόνο, άσχετα αν έκαναν χρήση ή όχι.2. Όσοι δικαιούνται παρόμοια παροχή από άλλον ασφαλιστικό φορέα. Εξαιρούνται τα ΑΜΕΑ και οι συνοδοί τους που μπορούν να συμμετέχουν ξανά στο πρόγραμμα ακόμα και αν πήραν επιταγή πέρισι.Οι αιτήσεις γίνονται αποκλειστικά από τους δικαιούχους και όχι από τους ωφελουμένους ή άλλους. Η πρόσβαση γίνεται μόνο από πιστοποιημένους χρήστες. Τρόποι πρόσβασης στην υπηρεσία:α) Ο ασφαλισμένος προσέρχεται στην υπηρεσία και παίρνει κωδικόβ) ο ασφαλισμένος θα χρησιμοποιήσει τους κωδικούς πρόσβασης που έχει στο taxisnet για να πάρει κωδικό πρόσβασης για την υπηρεσία του ΟΑΕΔ.Προσοχή στην σωστή συμπλήρωση όλων των απαιτούμενων πεδίων για να γίνει και σωστή μοριοδότηση του δικαιούχου.Σε περίπτωση λάθους πρέπει να γίνει καινούρια αίτηση μέχρι την ημερομηνία λήξης του προγράμματος.Δεν απαιτούνται δικαιολογητικά για την συμμετοχή στο πρόγραμμα. Οι αναζητήσεις των σχετικών δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά. Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης.Για συνοδούς ΑΜΕΑ με αναπηρία 67% και πάνω απαιτείται βεβαίωση για την αναγκαιότητα συνοδείας. Δεν απαιτείται πιστοποίηση για συνοδεία για τις παρακάτω κατηγορίες:α) ολικά τυφλοί,β) βαριά νοητική στέρηση,γ) βεβαιωμένη αναπηρία άνω του 80%

Δικαιολογητικά για την έκδοση κωδικών πρόσβασης:1. Δελτίο ταυτότητας2. Επίσημο έγγραφο που αναγράφει τον ΑΜΚΑ.3. Λογαριασμός ΔΕΚΟ, η τηλεφωνικής εταιρίας, ή μισθωτήριο συμβόλαιο, ή πρόσφατο εκκαθαριστικό σημείωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου