Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ "ΌΛΗ Η ΛΑΜΙΑ ..ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ"


Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Πάρκου ( 17:00 – 21:00), θα γίνει η μεγαλύτερη γιορτή εθελοντισμού που έχει γίνει ποτέ στην πόλη μας.
Η εθελοντική οργάνωση wheeling2help, σε συνεργασία με την  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας , το Δήμο Λαμιέων , όλους τους Συλλόγους Αναπηρίας  Φθιώτιδας, Αθλητικούς και Πολιτιστικούς συλλόγους, πλήθος εθελοντών, φορέων  και χορηγών ενώνουν τις δυνάμεις τους.  
Όλοι οι Σύλλογοι αναπηρίας θα είναι εκεί για να σας ενημερώσουν για θέματα αναπηρίας και  για τις δράσεις τους . Αθλητικοί Σύλλογοι έχουν αναλάβει αθλοπαιδιές που θα σας κινήσουν το ενδιαφέρον . Πολιτιστικοί Σύλλογοι  θα δώσουν δυναμικό παρών με πρωτοτυπίες. Βιωματικές δράσεις θα σας μυήσουν στις καθημερινές δυσκολίες  της αναπηρίας . Δημιουργικές απασχολήσεις  παιδιών και ενηλίκων θα δώσουν μηνύματα με ευφάνταστο τρόπο. Μονάδες υγείας θα ενημερώσουν σε θέματα που αφορούν υγεία και πρόληψη. Θεατρικό παιχνίδι , δρώμενα, μουσική και άλλα πολλά……..
Το μεγαλύτερο ενωτικό μήνυμα θα το δώσουμε , όμως, όλοι μαζί με μία τεράστια αγκαλιά ……..
                                     « Όλη η Λαμία …..μία αγκαλιά»
Θα δημιουργήσουμε την  μεγαλύτερη αλυσίδα αγάπης στην πόλη μας : 700 εθελοντές θα υψώσουμε 700 κόκκινα μπαλόνια και  θα αγκαλιάσουμε τις τέσσερις πλατείες της πόλης μας . Ο φωτογραφικός φακός και  drown θα αποτυπώσουν αυτή την αγκαλιά και θα αναρτηθούν οι συμμετέχοντες  Σύλλογοι ( πάνω από 15 άτομα)  σ ένα banner που θα ταξιδέψει παντού  . Και όλα αυτά θα κάνουν γνωστή την δική μας Λαμία – την πόλη της συμμετοχής και της αλληλεγγύης, την πόλη που όλοι θέλουμε και αγαπάμε -    σε όλη την Ελλάδα.
Για την εγγραφή σας , σ αυτή την υπέροχη δράση , θα χρειαστεί απλά να συμπληρώσετε τη φόρμα καταγραφής που θα βρείτε στο https://goo.gl/forms/BoGN7mkiCLtmo40J2.
Στη συνέχεια , θα παραλάβετε τα αυτοκόλλητα συμμετοχής για τον αριθμό μελών που έχετε δηλώσει καθώς και πληροφορίες. από :
 Διάκου 5   ( ισόγειο , 13:00 - 15:00, 18:00 – 20:00 , τηλ. 2231051262 ) και

Την ημέρα της δράσης , θα παραλάβετε τα κόκκινα μπαλόνια για τα μέλη σας, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στην πλατεία Πάρκου  και …….παίρνουμε θέση στις 19:00 ακριβώς,  για την μεγαλύτερη αγκαλιά στην Ελλάδα.
  • Ενημέρωση κοινού για την δράση και τον σκοπό των Συλλόγων
  • Βιωματικές Δράσεις :
  • « Μετακινήσου κι εσύ ……αν μπορείς !!!!» ( μετακίνηση πολιτών με τη χρήση αναπηρικού αμαξιδίου)
  • «Μα δεν βλέπω τίποτα !!!!!!»  ( χρήση λευκού μπαστουνιού με δεμένα μάτια)
  • « Ο φίλος μου ….ο σκύλος μου !!!» ( η σημασία του σκύλου-οδηγού τυφλών)
  • «Απλές λέξεις …….με αγάπη» ( λέξεις καθημερινές γεμάτες αγάπη στην νοηματική και στο σύστημα Breille )
  • « Mini mental test ………..το θυμάσαι ;;;» (ενημέρωση  για το Alzheimer  και για τα mini mental test)
  • « Ο μίτος της Συνεργασίας » ( με κουβάρια θα δείξουμε σχηματικά την αξία και το νόημα της διασύνδεσης και της συνεργασίας )
  • « Γύρω- γύρω όλοι ΜΑΖΙ  »  ( Δρώμενο που θα δείξουμε τα ταμπού στο χώρο της ψυχικής υγείας και την σημασία της ενημέρωσης ευαισθητοποίησης και προσφοράς  )  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου